Güne damga vuran Oslo ifşası

Güne damga vuran Oslo ifşası
Oslo görüşmelerinde PKK adına masaya oturan Zübeyir Aydar, görüşmelerin sızdırılmasından cemaati sorumlu tuttu. Abone ol

İNTERNETHABER - MİT ve PKK temsilcileri arasında Norveç'in başkenti Oslo'da gerçekleştirilen görüşmelere katılanlardan KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, BBC'ye konuştu.

Aydar, sürecin tıkanmasından hükümeti sorumlu tutarken, görüşmelerin medyaya sızdırılmasından Gülen cemaatini sorumlu tuttu.

Zübeyir Aydar, barış görüşmelerinin yeniden başlamasını istediklerini de açıkladı.

konuşan Zübeyir Aydar kamuoyunda çok konuşulacak açıklamalara imza attı. "Şartsız olarak masaya Kumlama kumu oturmaya hazır olduklarını" ilan eden Aydar, Oslo görüşmelerini sızdıran tarafın kendileri olmadığını iddia etti.

Türkiye'deki modaya uyan Aydar da bu işten sorumlu olarak "cemaati" işaret etti. Görüşmelerin bitmesiyle ilgili olarak da Aydar hükümeti verdiği sözleri tutmamakla itham ederek, "oyalama yoluna gidildiğini" söyledi. İşte BBC'deki söyleşiden önemli bölümler;

CEMAATİ SUÇLADI

Oslo görüşmelerinin medyaya sızmayla ilgili Zübeyir Aydar, Cemaat'i suçladı.

Aydar, BBC'ye verdiği röportajda görüşmelerin gizliliğine riayet ettiklerini belirtti, bunların açığa çıkmasındansa savaş yanlısı kesimlerlerle, Fethullah Gülen Cemaati'ni sorumlu tuttu.

"Sızdıranlar Kürt sorununun diyalog yoluyla çözümünden yana olmayan kişilerdir.
Diğeriyse benim görüşüme göre, Cemaat ve AKP içindeki çatışmalar neden oldu.

Bizdeki kanaat hareket olarak da bu yönde" diyen Aydar, "Cemaat birçok kurumu ele geçirdi ama MİT'i ele geçiremedi. MİT'i kendine göre dizayn edebilmesi için bazılarını suçlu gösterilmesi gerekirdi ve Özel Yetkili Savcılar aracılığıyla onları içeri almak istedi. Eğer o anda hükümet tarafından müdahale edilmemiş olsaydı ifadeye çağırılanlar şimdi içerideydi" yorumunu yaptı.


KCK İLK DARBE OLDU

Oslo sürecinin en hızlı yürüdüğü dönemin 2009 yılı olduğunu belirten Aydar, eylemsizlik içinde bulundukları bu dönemde KCK tutuklamalarının başladığını ve bunun sürece ilk zarar veren olay olduğunu belirtti.

Aydar, böyle bir dönemde KCK tutuklamalarının başlamasıyla ilgili şu yorumu yaptı:
"Karşı taraf bu konuda çözüm iradesi ortaya koymadı. Hareketi çatışmasızlık ortamında tutup kendi projesini hayata geçirmek istedi. Bu, 'Bunları oyalayıp, seçimleri atlatıp bütün kurumlara karşı kendimizi Türkiye'de iktidar yapabilir miyiz' yönünde bir yaklaşımdı."

TUTUKLAMAYACAĞIZ SÖZÜ VERMİŞLERDİ



Kategori : GÜNCEL