Ham petrol fiyatlarına bir haller oldu

  • Ana Sayfa
  • Ham petrol fiyatlarına bir haller oldu
Ham petrol fiyatlarına bir haller oldu
Ham petrol fiyatları ABD'de petrol stoklarındaki artış ve Çin ve Japonya'dan gelen verilerle geriledi.Abone ol

Bugün, 91,76 dolar seviyesinden güne başlayan ABD ham petrol fiyatı şu dakikalarda düne göre yüzde 0,86 kaybı ile 91,19 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bugünkü değer kaybı ile birlikte ham petrol fiyatlarının bu haftaki değer kaybı yaklaşık yüzde 8,5'e ulaştı.

Petrol fiyatlarında yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulunan İ north dakota seo ntegral Menkul Değerler Analisti Ozan Batu, petrol fiyatlarının haftaya 99,30 direnç seviyesinden yatay bir başlangıç yaptığını belirterek, ''Geçen salı günü açıklanan Amerikan Petrol Enstitüsü haftalık ham petrol stoklarında beklentilerin üzerinde 2,43 milyon varil artış sergilenmesi sonrası 96,40 direnç seviyesinden satışların hız kazandığını görmüştük'' dedi.

Batu, ''Geçen gün açıklanan ham petrol envanterlerinin de benzer şekilde beklentilerin oldukça üzerinde stok fazlası vermesi, OPEC Genel Sekreteri El Badri'nin dünyada petrol sıkıntısı olmadığını söylemesi ve Suudi Arabistan'ın üretimi artırabileceği spekülasyonlarının ön plana çıkarak satışların sert bir şekilde etkisini artırarak 95,40 destek seviyesi aşağı yönlü kırıldı'' değerlendirmesinde bulundu.

Teknik olarak petrol fiyatlarının uzun vadede halen düşen bir trend içerisinde hareket etmekte olduğunu kaydeden Batu, ''Haziran ayından itibaren yani orta vadede ise, yükselen trendini son düşüşler sonrası aşağı yönlü kırdığını görmekteyiz'' dedi.

İlerleyen günlerde olası yükselişlerde ilk etapta 200 günlük hareketli ortalamaların bulunduğu seviye olan 93,30 olmak üzere 95,40 direnç seviyesinin yakından takip edilmesi gerektiğine dikkati çeken Batu, ''Orta vadede yükselişlerin gücünü yitirmesi durumunda 89,10 ve 86,85 destek seviyeleri ön plana çıkmaktadır'' ifadelerini kullandı.



Kategori : EKONOMİ