BDP'li Demirtaş'tan hodri meydan!

  • Ana Sayfa
  • BDP'li Demirtaş'tan hodri meydan!
BDP'li Demirtaş'tan hodri meydan!
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hükümete ve Ak Parti'ye sert sözlerle yüklendiAbone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Iğdır İl Başkanlığı'nın düzenlediği 2'inci Olağan Kongresine katıldı. Demirtaş, "Bizi o parlamentodan atmaya ne gücün yeter ne böyle bir haddin olabilir ne de böyle bir cesaretin olabilir. Bingöl'de halk Valiliğin tabelasını indirir" dedi.

Bağlar Mahall nevada seo esi Vali evinin yanındaki özel bir düğün salonunda yapılan kongreye BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk, Ağrı'nın Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, Kars'ın Kağızman Belediye Başkanı, Digor Belediye Başkanı ve partililer katıldı. Kongrede tek aday olan eski İl Başkanı Mehmet Çırka yeniden Başkan seçildi. Devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Mehmet Çırka Genel Başkan Selahattin Demirtaş'a kürsüye davet etti.

Bugüne baskı ve zulümlerle geldiklerini belirten BDP Genel Başkanı Demirtaş, "Ortadoğu'da sözü dikkate alınan Ortadoğu'nun en önemli faktörlerinden biri haline geldik. Bizim dokunulmazlıklarımızı tartışanlar, 'bunları bu parlamentodan atalım' diyenler zaten biz o parlamentoya girmeyelim diye her şeyini ortaya koymuştur. Buna rağmen o parlamentoya geldik. Engellemeye çalıştınız, seçim barajları koydunuz, seçim dönemlerinde vetolarla adaylarımızı engellemeye çalıştınız, mitinglerimizi yasakladınız, valinizle, emniyetinizle, kaymakamınızla, savcınızla, holdinglerinizle, para babalarınızla, kanepe, buzdolabı ve makarnayla bize karşı seçim kampanyası yürüttünüz. Buna rağmen bu halk kazandı. Biz kazandık parlamentoya gittik" dedi.



Kategori : POLİTİKA