'Bavul'dan Balyoz çıktı, 'cüzdan'dan ne çıkacak?

  • Ana Sayfa
  • 'Bavul'dan Balyoz çıktı, 'cüzdan'dan ne çıkacak?
'Bavul'dan Balyoz çıktı, 'cüzdan'dan ne çıkacak?
Kenan ve Tahsin paşaların hesapları epey çene yordu. Ömer Şahin, Balyoz'dan sonra sıranın cüzdana geldiğini iddia etti.Abone ol

Kenan ve Tahsin paşaların hesapları epey çene yordu. Şimdi sırada 28 Şubat paşalarının cüzdanı var. 28 Şubat'ta ülkeyi 'kurtardıktan' sonra batık bankalara da el at eticaret seo an paşaların hesap hareketleri Meclis'in elinde.

Demokrasi tarihinde ‘ilk’leri yaşıyoruz. Darbe yargılamaları sivil mahkemelerde sürüyor. Balyoz Davası ’ndan 5276 yıl ceza çıkı. 12 Eylül , 28 Şubat ve Ergenekon davalarından çıkacak cezalar da kimseyi şaşırtmayacak. Bunlar ‘darbe dava’ları. Özünde demokrasiye müdahale ve darbeye teşebbüs iddiaları var. Yani, tank, tüfek, andıç, seminer, darbe planı, binlerce iddia, klasörler dolusu iddianame.

Her şey bir bavulla başlamıştı. Gazeteci Mehmet Baransu’nun savcıya teslim ettiği bavul açılınca cezalar saçıldı. Balyoz sanığı 89’u general ve amiral 325 sanık 5276 yıl ceza aldı. Şimdi askerleri yeni bir sınav bekliyor. Bavuldan sonra sıra ‘cüzdan’ta geliyor. Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu, 28 Şubat sürecindeki hesap hareketlerini araştırıyor. Haksız kazançlar, siyasete transfer edilen paraların peşine düşüldü.



Kategori : GÜNCEL