Yediğimiz ekmekte büyük tehlike!

  • Ana Sayfa
  • Yediğimiz ekmekte büyük tehlike!
Yediğimiz ekmekte büyük tehlike!
Yapılan bir araştırmaya göre, 120 santigrat derecenin üzerinde sıcaklıkta kızartılan ekmek çok tehlikeli...Abone olYurt dışında ve ülkemizde yapılan ara amazon seo ştırmalarda, 120 santigrat derecenin üzerinde sıcaklıkta kızartılan, kavrulan, ızgara edilen veya fırında pişirilen ürünlerde, insan vücudunda kötü huylu tümöre neden olan akrilamid maddesinin oluştuğunun tespit edildiği belirtildi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karakaya, yaptığı açıklamada, insan sağlığını tehlikeye atacak gıdaların tüketiminden kaçınılması gerektiğini söyledi.



Kategori : SAĞLIK