Yurtta yer yatağı isyanı!

Yurtta yer yatağı isyanı!
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kampüs alanında bulunan Ziya Gökalp Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler kaldıkları yurdu protesto etti.Abone ol

Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt Kur) Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Ziya Gökalp Öğrenci Yurdu’nda kalan yaklaşık 200 öğrenci, yurttaki olumsuz koşullar ve bunu düzeltmeyen yurt yetkililerini protesto etmek için d search engine optimization ün gece eylem yaptı. Eşofmanları ile kaldıkları odalardan ana caddeye kadar alkışla tempo tutarak sloganlarla yürüyen öğrenciler, yurt yetkililerini istifaya çağırdı. Burada saatlerce slogan atarak seslerini duyurmaya çalışan öğrenciler şöyle dedi:

"Geçen yıl 2 blokta kızlar, 1 blokta da erkekler kalıyordu. Bu yıl 2 blokta erkek, bir blokta da kızlar kalıyor. Yaklaşık bin 200 öğrenci bu 3 blokta kalıyordu. Geçen yıl yapımına başlanan, ancak henüz inşaatı devam eden yurda öğrenci alımı yaptılar. Ancak inşaat devam ettiği için orada kalacak öğrenciler de bu 3 bloğa yerleştirildi. Dolayısıyla 4 kişinin yattığı odalarda 8 kişi yatmaya başladık. Yatak sıkıntısı çekildiği için yere bile yatak sermişler. Yer yok, banyo yapacak su bulamıyoruz, tuvaletler kokuyor, kanalizasyon kokusu yemekhaneden bile hissediliyor. 400 kişilik yemekhanenin büyük bölümünü depo olarak kullanmaya başladılar. Yatak ve bazaları getirdiler. 13 kasım tarihinde yurt inşaatın tamamlanacağını söylüyorlar ama, bu inşaat 2013 yılı ocak ayında bile zor biter."



Kategori : GÜNCEL