Suriye'de 7 saniyelik ölüm sessizliği!

  • Ana Sayfa
  • Suriye'de 7 saniyelik ölüm sessizliği!
Suriye'de 7 saniyelik ölüm sessizliği!
Halkın terk ettiği Tel Ebyad muhaliflerin elinde. Derin sessizliği top mermileri bozuyor. Abone ol

Suriye ’de rejim güçleri ile muhalifler arasında devam eden çatışmaların etkisi altına aldığı Şanlıurfa ’nın Akçakale ilçesinin tam karşısındaki Tel Ebyad tam bir hayalet şehre dönüşmüş. Ürkütücü sessizlik Suriye ordusunun attığı top mermilerinin ürkütücü sesiyle bozuluyor.

Radikal amazon ads Gazetesi'nden Serken Ocaklı'nın haberine göre; Tel Ebyad, Suriye’nin Rakka iline bağlı bir ilçe. Ülke haritaları oluşturulurken bir bütün olan Akçakale ile ortadan ikiye bölünmüş. Türkiye sınırındaki diğer bölgelerin kontrolünü muhalifler temmuzda ele geçirmişti. Rejimin kontrolünde yalnız Tel Ebyad kalmıştı. Türkiye, Tel Ebyad’daki çatışmaların seslerini ancak gümrük binasının alınışı sırasında hissetti. Çünkü sınırın yanı başındaki gümrük bölgesinin bir gün süren kuşatması sırasında yaşanan çatışmada seken kurşunlar Türkiye tarafına isabet etti. Oysaki Tel Ebyad’daki çatışmalar neredeyse bir ay öncesinden başlamıştı.

HER GÜN ONLARCA BOMBA ATILIYOR

Tel Ebyad’da ilk gittiğim yer, birkaç gün önce Türk televizyonlarından da havaya uçuruluşu naklen verilen gümrük binasıydı. Bina, muhaliflerin karargâhı olmuş. Komutan odası, askerlerin dinlenme odaları oluşturulmuş. Suriye ordusunun uzaktan attığı bombaların hedefi tam da burası. Bir asker atılan bombaların düştüğü noktaları tek tek gösterdi. Biri ambarın çatısını delmiş, diğeri depodaki çuvallara isabet etmiş... Her gün onlarca bomba atılmaya devam ediyor. Şu ana kadar hiç yaralanan olmamış.



Kategori : DÜNYA