Türkiye hacamat öğreniyor

Türkiye hacamat öğreniyor
Alternatif tıp alanında 5000 yıllık tedavi: kupa çekme ve kirli kan akıtma.Abone ol

Vücuda kupalar yapıştırılıyor, deride milimetrik kesikler açılıyor ve ‘kirli kan’ kupalarda toplanarak atılıyor. Tarihi 5000 yıl öncesine dayanıyor ama tıbbın hala ilgi duyduğu yöntemler arasında; hacamat ve kupa terap ebay ads isi.

Geleneksel tıp yöntemlerinin destekleyici tedaviler arasındaki yeri tıbbın önemli konu başlıkları arasında. Dünyanın dört bir yanından bilim insanları da geleneksel yöntemlerden biri olan kupa terapisi ve hacamatı tartışmak için İstanbul’da buluştu.

ntvmsnbc'den Tülay Karabağ'ın haberine göre Hipokrat’tan günümüze Osmanlı, İslam ve Çin tıbbında yer etmiş olan kupa terapisi bilimsel bir ortamda tartışmaya açıldı. Finlandiya, Kore, Hindistan, Mısır, İngiltere, İsviçre, Almanya ve Amerika gibi birçok ülkeden bilim insanları Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Kanıta Dayalı Geleneksel Tıp, II. Uluslararası Kupa Terapisi Sempozyumu için bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Dr. Sare Davutoğlu da İstanbul Doğal Sağlık Enstitüsü’nün, British Cupping Society işbirliği ile düzenlediği sempozyumun konuşmacıları arasında.



Kategori : SAĞLIK