CHP AK Parti kongresini protesto etti!

  • Ana Sayfa
  • CHP AK Parti kongresini protesto etti!
CHP AK Parti kongresini protesto etti!
AK Parti'nin CHP'ye kongre davetini kabul eden CHP son anda kongreye katılmaktan vazgeçti. İşte o neden...Abone ol

Parti kongrelerinde, siyasi partilerin birbirlerini davet etmeleri ve kongreyi izlemek üzere üst düzey parti yöneticisi göndermeleri Türkiye'nin siyasi geleneğinde yer alır.

Ak Parti de ana muhalefetteki CHP'ye ve MHP'ye kongresi için davet g ispanyolca seo önderdi. MHP Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesud Barzani'nin katılması nedeniyle temsilci göndermekten vazgeçti.

Davete CHP adına Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Gülseren Onanç'ın katılması da CHP tarafınca kararlaştırıldı. Ancak son dakika da yaşanan bir olay CHP'nin de böyle fikrini değiştirdi.

MHP, AK Parti Kongresi'ne gitmekten vazgeçti! MHP, AK Parti'nin 4. Olağan Kongresi'ne Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesud Barzani'nin katılması nedeniyle temsilci göndermekten vazgeçti.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

PROTESTO KARARI ALDILAR

Ancak bazı basın yayın organlarına AK Parti kongresini izlemek üzere akreditasyon verilmemesi üzerine, CHP heyeti AK Parti Kongresi'ni protesto etme kararı aldı.

Kongreyi izlemekten vazgeçen CHP Heyeti adına bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin şunları söyledi;

“Basına ambargo uygulayan, gazetelerle gazetecilere yasak koyan, böylece halkın haber alma gerçekleri öğrenme hakkını ayaklar altına alarak bilgi edinme hakkını engelleyen AKP’nin yasakçı anlayışını protesto ediyoruz.



Kategori : POLİTİKA