PKK Jitem'e özenip infazlara başladı

  • Ana Sayfa
  • PKK Jitem'e özenip infazlara başladı
PKK Jitem'e özenip infazlara başladı
Savunmasız insanlara ve devlet görevlilerine yönelik saldırılarını artıran teröristler, dün de Bitlis'te bir vatandaşı infaz etti. Abone ol

'Öz savunma birlikleri'yle sokak eylemlerine yönelen örgütün bu tip saldırılarının, bölgede 90'lı yıllarda binlerce kişiyi evinden alıp öldüren JİTEM'in infazlarına benz ersağ 2023 emesi dikkat çekiyor. Teröristlerin Yüksekova'dan yönetildiği iddia ediliyor.

Terör örgütü PKK'nın son dönemde gerçekleştirdiği bazı eylemleri, 1990'lı yıllarda JİTEM'in uyguladığı sokakta infaz yöntemini hatırlattı. Tunceli Ovacık'taki savcı, Hakkâri Yüksekova ve Van'daki polis memurları arkadan yanaşan teröristler tarafından şehit edildi. İzmir'in Foça ilçesinde 9 Ağustos'ta gerçekleştirilen terör saldırısından önce Menemenli 3 köylü tarlalarında kurşunlara hedef oldu. Eyleme hazırlanan teröristler kendilerini gören üç çiftçiyi kafalarına kurşun sıkarak öldürdü.Bugüne kadar daha çok kendisini eleştiren ya da kendisinden ayrılmak isteyen militanlarını infaz eden terör örgütü, son dönemde KCK bünyesinde kurduğu 'öz savunma birlikleri' aracılığıyla sokak saldırılarına yöneldi. Örgütün infaz yönteminin ise 1990'lı yıllarda Doğu ve Güneydoğu'da binlerce kişiyi evinden alıp öldüren JİTEM'e benzemesi dikkat çekiyor.



Kategori : GÜNCEL