600 bin işçinin gözü bu tarihte!

  • Ana Sayfa
  • 600 bin işçinin gözü bu tarihte!
600 bin işçinin gözü bu tarihte!
600 bin işçiyi sevindirecek ve zam umutlarını canlandıracak müjdeli haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten geldi... Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik 600 bin işçinin yaklaşık 9 aydır beklediği Toplu İş İlişkileri Kanunu (TİİK) tasarısının bugün Meclis’te görüşülmeye başlanacağını bildirdi.

PARTİLERİ TEK TEK DOLAŞTI

İşçi ve iş arkansas seo veren örgütlerinin Başbakan Erdoğan’dan aldıkları randevu sırasında gündeme gelen TİİK’in öncelikle Meclis’te görüşülmesi kararında sonuca varıldı. Bakan Çelik Meclis’teki parti gruplarını cuma günü tek tek dolaşıp görüş aldığını söyledi. Partilerin herhangi bir itirazda bulunmadığını belirten Çelik "Yasanın önü açıldı. İmzaları elden toplayıp süreci başlatıyoruz. En geç bir hafta içerisinde tasarının Meclis’ten geçmesini sağlarız" dedi.

MECLİS'TEN NE KARAR ÇIKACAK?

Çelik, sendikaların baraj ve geçiş süreleri konusunda ortak bir karara varamadıklarının hatırlatılmasının üzerine, şunları söyledi: "Artık durum Meclis’teki görüşmelere bağlı. Geçiş süreci, başlangıçtaki oranlar burada konuşulur, sonuca bağlanır. Artık 2 mi olur, 3’mü olur Meclis’te netleşip uygulanır."

SENDİKA SAYILARINDA FARK OLUR MU?

Faruk Çelik, 3 milyon 300 bin görünen sendikalı işçi sayısının yeni istatistiklerle birlikte 900 bine ineceğini, yasanın çıkmasının hemen ardından yeni istatistikleri açıklayıp süreci başlatacaklarını söyledi.

Bakalım Meclis'ten ne kadar çıkacak. 600 bin işçinin zam umudu kursağında mı kalacak?



Kategori : EKONOMİ