Maliye bunu yapan patronu yakacak

  • Ana Sayfa
  • Maliye bunu yapan patronu yakacak
Maliye bunu yapan patronu yakacak
Maliye ile SGK, çalışanların maaşını asgari ücretten gösterip prim ve vergi kaybına neden olan özel sektör kuruluşlarını takibe aldı.Abone olAsgari ücret konusundaki kaybın önüne geçmek isteyen SGK, her meslek grubu için belirlenmiş asgari ücretleri içeren meslek kodu uygul amazon ads aması getiriyor.

SGK’nın yeni sistem üzerinde son hazırlıklarını yaptığı öğrenilirken, çalışanının maaşını asgari ücretten gösteren işverene, prim ve gecikme harcıyla birlikte bir kişi için yılda 30 bin TL idari para verilecek, kayıtsız işçi çalıştıran ise teşviklerden 1 yıl men edilecek.

Özel sektörde çalışanların hakkını ve emeğini korumakla birlikte vergi ve prim kaçağını önlemek amacıyla harekete geçen Sosyal Güvenlik Kurumu, meslek kodu uygulamasıyla özel sektörü takibe alacak. Çalışanın maaşını gerçek ücretinin dışında düşük bildiren işverenlerin peşine düşecek olan SGK, ağır yaptırımlar uygulayacak. Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na konuşan SGK Samsun İl Müdürü Selami Göz, bu şekilde asgari bildirimde bulunan işverenlerin önemli yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını söyledi.



Kategori : EKONOMİ