Erdoğan'dan sürpriz 18 yaş önerisi

  • Ana Sayfa
  • Erdoğan'dan sürpriz 18 yaş önerisi
Erdoğan'dan sürpriz 18 yaş önerisi
Başbakan Erdoğan'ın önerisi yine gündeme oturacak. Seçilme yaşıyla ilgili söyledikleri devrim niteliğinde.Abone olİNTERNETHABER.COM- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçilme yaşının 18'e indirilmesini önerdi. Erdoğan ayrıca seçim döneminde askerlik yapan er ve erbaşların da oy kullanmasını istedi.

Başbakan Erdoğan, Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenen Yıldız Teknik Üniversitesi'nin eğitim-öğretim yılı açılışı töreninde konuştu.

REKTÖRE HAK VERDİ
Kendisine hair transplant turkey ''fahri doktor'' unvanını takdim eden Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in konuşmasında, ''Akademisyenlerimizi bin 500 dolar vererek yurt dışına gönderiyoruz ancak burada bin dolar bile maaş veremiyoruz'' şeklindeki sözlerine katıldığını ifade eden Erdoğan, şöyle dedi:

''Tabii doğru bir tespitti. Ancak şunu da bir kenara koymamak gerekiyor. Yurt dışında sadece o okullara ödenen paralar, ciddi rakamlar. Bugün 15 bin dolardan alın, 50 bin dolara kadar tırmanan okullar var. Oralardaki geçim, koşullar farklı. İngiltere'de gençlerimizin kaldığı evlere ödedikleri kiralarını düşünün, biz burada modern villalar kiralarız bu paralara.

Şimdi tabii güzel adımlar attık. Harçları kaldırmamız inkılabi bir adımdı. Bunu gerçekleştirdik. Fakat tüm bunlara rağmen dediklerinizi kabul ediyorum. Bu bizim sürekli masamızın üzerinde olan bir adımdır. Çünkü ekonomik sıkıntısı olan akademisyenlerimizin, yavrularımıza da rahat bir zeminde bu eğitimi vereceklerine inanmıyoruz, inanmıyorum ama bunları da aşıyoruz, aşacağız. Ülkemizin hangi köşesinde olursa olsun, okumak, eğitim görmek isteyip de, buna imkan bulamayan bir tek çocuk bırakmamak için büyük gayretler gösteriyoruz.''

GENÇLERE İDEOLOJİNİN DELİ GÖMLEĞİ GİYDİRİLMEMELİ

Üniversite için en büyük tehlikenin dogmatizmin ve tek tipleşmenin olduğunu söyleyen Erdoğan, nasıl bir üniversite olmasını gerektiğini anlattı:



Kategori : POLİTİKA