Başbuğ'un internet andıcından haberi vardı

  • Ana Sayfa
  • Başbuğ'un internet andıcından haberi vardı
Başbuğ'un internet andıcından haberi vardı
Ergenekon Davası'nda tutuklu yargılanan emekli Korgeneral Mehmet Eröz, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un İnternet Andıcı’ndan haberi olduğunu savundu.Abone ol

Ağustos ayında Yüksek Askeri Şura’da emekliye sevk edilen tutuklu sanık Korgeneral Mehmet Eröz, Ergenekon Davası'na bakan İ Promosyon Kalem stanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahliye talebine ilişkin dilekçe sundu. Eröz dilekçesinde, Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ'un İnternet Andıcı'ndan haberi olup olmadığı konusunun ve İnternet Andıcı'nın imzalı olup olmadığı konusunun yeterince açıklığa kavuşmadığını belirtti.

Eröz, davadan tutuklu yargılanan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un savcılıktaki “Bu andıç bana arz edilmedi, arz edilmiş olsa muhakkak üzerinde imzam ya da parafım olurdu" ve “2. Başkan tarafından ‘Sayın komutana arz’ diye sunulan bir belge, normal şartlarda bana arz edilmesi gerekir ama kesinlikle arz edilmedi" şeklindeki ifadelerine dikkat çekti. İlker Başbuğ’un mahkemede savunma yapmadığını ve hiçbir soruya cevap vermediğini ifade eden Eröz, "Bu nedenle biz sanıkların da kendisine soru sorma ve dolayısıyla konuyu aydınlatma olanağımız olmadı" ifadelerine yer verdi.



Kategori : GÜNCEL