Mafya belediye yönetimini azlettirdi

  • Ana Sayfa
  • Mafya belediye yönetimini azlettirdi
Mafya belediye yönetimini azlettirdi
İtalya'da Mario Monti liderliğindeki teknokrat hükümet, Reggio Calabria ilinde mafyanın belediyeye sızmasını önlemek için mevcut kent yönetimini oy birliğiyle görevden azletti. Abone ol

İtalya'da dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düz tokai çakmak enleyen İçişleri Bakanı Annamaria Cancellieri, Reggio Calabria vilayetinin yerel yönetimine, bölgedeki hakim mafya örgütü ''N'drangheta''nın sızmaya çalıştığını, bunu önlemek için Belediye Başkanı Demetrio Arena ve 30 belediye meclisi üyesinin daha görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Bakan Cancellieri, yaptığı açıklamada, bu kararı alırken yaptıkları seçimin farkında olduklarını belirterek, ''Acı verici bir adım oldu ancak kentin faydasına olan bir karar. İtalya tarihinde ilk kez bir vilayet merkezinin yönetimi görevden uzaklaştırıldı. Yaptığımız işin tamamen farkındayız. Acı ile değerlendirilen bir karar ancak biz, ülkeye hukukunun üstünlüğünü yeniden döndürmek için istekliyiz. Hukuk olmayan yerde, kalkınma da olmaz. Biz bu işten etkilenen bölgelere yardım etmeye hazırız'' diye konuştu.



Kategori : DÜNYA