Bir milletvekili tam 30 şehide bedel!

  • Ana Sayfa
  • Bir milletvekili tam 30 şehide bedel!
Bir milletvekili tam 30 şehide bedel!
Bu rakama bakıp şaşırmayın. Milletvekili ile şehit ailesine verilen maaşı hesapladığımızda ortaya çok ilginç bir istatistik çıkıyor.Abone ol

İNTERNETHABER ÖZEL - 12/07/2012 tarihli resmi gazetede yayınlanan 6353 Sayılı kanunun 69 maddesi, inanılmaz skandalları da beraberinde getirdi. Kanuna göre şehit eğer er ve erbaşsa yani rütbesiz ise anne ve babasına toplam 16 yaşından büyüklerin asgari ücretinin net tutarı kadar maaş verilmesi uygun görüldü.

Yine 6353 sa Promosyon Çakmak yılı kanunun 70 maddesine göre ise şehit eğer rütbeli ise ailesine asgari ücretine  iki katı tutarında maaş bağlanması uygun bulundu.

Yani ülke için can veren şehitlere, rütbe ve makamına göre maaş bağlandı. Bir başka deyişle, şehitler sınıf ayrımına tabii tutularak, "değerli" ve "daha değerli" denilerek belirlendi.

Bağlanan maaş 800 tl civarında anne yüzde 50 babaya yüzde 50 oranında bağlanıyor. Annesi 400 babası da 400 TL alıyor.

Devlet kendi çalışanına ve emeklisine vereceği maaşı belirlerken oran olarak en yüksek devlet memurunun maaşı baz alıyor. Şehidinin anne ve babasına maaş vereceği zaman özel sektörün en alt maaş oranı olan asgari ücreti baz alıyor.

Skandal bununla da sınırlı değil. Şehitler rütbe ve makamına göre sınıflandırılırken, onlara göre "en değerli" olan bir kesim daha var. Kimler mi?

Tabii ki milletvekilleri.

Örneğin bir milletvekili, vatanı için can veren bir er veya erbaşa göre 30 kat daha fazla maaş alıyor.

Aynı milletvekili, şehit olan rütbeliye göre 15 kat fazla maaş alıyor. Başka bir deyişle bir milletvekili, 15 rütbeli, 30 rütbesiz şehide bedel maaş alıyor.

Skandallar zincirinin bir başka halkasına gelince...

Onu da bir şehit babası anlatmış. Bakın o şehit babası içine itildikleri onur kırıcı durumu nasıl anlatıyor.

Şehit ailelerine verilen 10 yıl süreli kira yardımıyla ilgili yaşanılan sorunlar.



Kategori : GÜNCEL