Çevik Bir'den savcıya talimat

Çevik Bir'den savcıya talimat
28 Şubat post modern darbesi, siyaset kadar iş dünyasını da derinden etkiledi. Onlardan birisi de işadamı Erol Yarar'dı.Abone ol

Dönemin mağdurlarından Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)'nin eski Genel Başkanı Erol Yarar, 28 Şubat ve sonrasında hem kendinin hem de dernek üyelerinin asker tarafından baskı altına trapianto di capelli in turchia alındığını belirtti. Yarar, “O zaman, Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir’in basın savcılarına verdiği talimat ile Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM)’nde aleyhimize dava da açıldı.” dedi.

Erol Yarar, 15 Ekim'de Ankara'ya gidirek, 28 Şubat'ın bütün yönleriyle ele alındığı ve dönemin tanıklarının dinlendiği TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na o günlerde yaşadıklarını anlatacak. Konuyla ilgili Cihan'ın sorularını cevaplayan Yarar, MÜSİAD üyelerinin 28 Şubat’ta medya kanalı ile yakın markaja alındığını ve yıpratıldıklarını vurguladı.

Yarar, “Malum faks o zamanlar çok kullanılırdı. O dönem faks kanalı ile yığınla şirketin adı açıklandı. ‘Dinci şirketler’ adı altında ‘MÜSİAD üyelerinden mal almayın’ kampanyaları başlatıldı. Fakslar ilk etapta bir reklam şirketinden geldi, ardından dalga dalga yayıldı. Hani telefona SMS gönderiliyor, orada ‘Bunu 10 yere daha gönderin’ deniliyor ya öyle bir şey. Burada da böyle bir yöntem takip edildi." şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL