Başbakan bu sefer 5 çocuk dedi!

  • Ana Sayfa
  • Başbakan bu sefer 5 çocuk dedi!
Başbakan bu sefer 5 çocuk  dedi!
Saraybosna Üniversitesi'nde konuşma yapan Başbakan "Ben Türkiye'de '3 çocuk' diyorum ama burada en az 5 çocuk olması lazım" dediAbone ol

Başbakan Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyareti sürüyor. Erdoğan, Türkler'inde çoğunlukta olduğu Saraybosna Üniversitesi'nde konuştu, nüfus artış hızına dikkat çekerek bu kez 3 çocuk yerine hira dağı 5 çocuk önerisinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, Saraybosna Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, Dayton Barış Anlaşması'nın üzerinden tam 17 yıl geçtiğini ve 1995 yılında doğan çocukların bugün 17 yaşına, üniversite öğrencisi olacak çağa geldiklerini söyledi.

Erdoğan, şu an gerek bölge ülkeleri için gerekse Bosna-Hersek için ön planda olan uluslararası mekanizmaların Avrupa Birliği ve NATO olduğunu belirterek, Bosna Hersek'in NATO ve AB üyeliklerine tam destek verdiklerini söyledi.

Bosna-Hersek'te yaşayanların tamamının NATO'ya sıcak bakmadığını anlatan Erdoğan, NATO'nun güvenlik örgütü olmanın dışında önemli bir görev ifa ettiğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

"NATO, en başta bir güvenlik örgütü olarak kurulmuştur. Ancak bugün NATO, bundan çok daha fazlasıdır. Örneğin ekonomik alanda güvenliktir ve güvendir. Bosna-Hersek'teki tüm kesimlerin de NATO'yu daha geniş bir perspektiften görmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum."



Kategori : POLİTİKA