İmam Hatipleri 15 yıl sonra açan zil

  • Ana Sayfa
  • İmam Hatipleri 15 yıl sonra açan zil
İmam Hatipleri 15 yıl sonra açan zil
Geçen hafta birinci sınıfların ‘uyum programı’yla başlayan 4+4+4 eğitim yasası bugün yaşama geçti. En önemli değişiklik İmam Hatiplerde yaşandı. Abone ol17 milyon öğrenci bugün dersbaşı yaptı. 15 yıl sonra imam hatip ortaokulları yeniden kapılarını eğitime açtı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da mesajı bir İmam Hatip Lisesi'n vermont seo in açılışından verdi.

Okullar 4+4+4 sistemiyle bugün açıldı. Okula başlama yaşını isteğe bağlı 5, zorunlu 5.5 yaşa düşüren yeni uygulamayla birlikte 17 milyon öğrenci bugün dersbaşı yaptı. Okullarda 800 bin öğretmen görev aldı. 17 milyon öğrencinin 2.7 milyonu ve 104 bin öğretmen ise İstanbul’da.

KORKULAN OLMADI

İstanbul'da okulların açılması nedeniyle yoğun bir trafik bekleniyordu. Alınan ek önlemler sayesinde ilk gün sorunsuz başladı. Aşırı bir trafik şıkışıklığı yaşanmazken, öğrenciler vaktinde okullarında olabildi.

15 YIL ARADAN SONRA İMAM HATİP AÇILDI

4+4+4 sistemi İmam Hatiplerin orta kısımlarını da bugün yeniden hizmete açtı. Giresun'da 8 yıl kesintisiz eğitimle kapanan İmam Hatip yeni sistemle birlikte faaliyete geçti. Yurdun bir çok yerinden İmam Hatip'in orta sınıflarının açılımı haberleri düştü. (Yandaki habere tıklayan ayrıntıları okuyabilirsiniz)

2012-2013 öğretim yılı birçok değişikliği de beraberinde getirdi.



Kategori : GÜNCEL